Aktivnosti 2019.

7. SUSRET “ESPERANTISTI BJELOVARA SVOME GRADU”

Prva obavijest

Društvo esperantista Bjelovara poziva vas po sedmi puta na susret „Esperantisti Bjelovara svome gradu”, koji će se ove godine održati od 20. do 22. rujna kao prilog obilježavanju Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja. Glavna tema ovogodišnjeg susreta bit će „110 godina esperanta u Bjelovaru”.

OKVIRNI PROGRAM:

− Izložbe „110 godina esperanta u Bjelovaru” i promocija istoimene monografije (Gradski muzej Bjelovar).

Petak, 20. rujna 2019.

12,00 sati − Obilazak izložbe „110 godin esperanta u Bjelovaru” (Gradski muzej Bjelovar).
19,00 sati − Večer upoznavanja (Slastičarnica „Zagorje”)

Subota, 21. rujna 2019.

10,00 sati − Sedmo recitatorsko natjecanje (Domu kulture).
12,00 − 14,00 sati − Svečana sjednica s prigodnim kulturnim programom i podjelom diploma i nagrada najzaslužnijim članovima (Dom kulture).
14,00 sati − Zajedničko fotografiranje (Paviljon u parku).
14,30 sati − Svečani ručak sudionik (Hotel „Central”).

Nedjelja, 22. rujna 2019.

9,00 sati − Otkrivanje spomenploče Vilimu Polašeku (Tome Bakača 2).
10,00 sati − Posjet Đurđevcu, razgledavanje Staroga grada, otvorenje zgrade Dokumentacijskog esperantskog centra, otkrivanje spomenploče sponzorima koji su pomogli izgradnju te prigodni piknik.

KORISNE INFORMACIJE:

1. Sudionike recitatorskog natjecanja molimo da se prijave do 20. kolovoza. Natjecanje se odvija na esperantu, recitira se originalna esperantska poezija i poezija prevedena na esperanto. Postoje tri kategorije natjecatelja: 1) učenici osnovnih škola, 2) učenici srednjih škola i studenti te 3) odrasli natjecatelji. Uspjeh natjecatelja vrednuje prosudbeni žiri, kojega imenuje organizator. Najbolji natjecatelji dobivaju medalje i nagrade, a najbolji natjecatelj u svim kategorijama pehar. Svi sudionici dobivaju diplome o sudjelovanju.

2. Kotizacija. Za susret se plaća kotizacija od 50,00 kuna te cijena svečanog ručka 21. rujna, koja u ovom trenutku nije poznata. Kotizacija uključuje informativne materijale susreta te besplatan prijevoz 22. rujna iz Bjelovara u Đurđevac i natrag. Kotizacija uključuje i hranu i piće tijekom piknika u Đurđevcu, ali ne uključuje ulaznicu za razgledavanje Staroga grada. Molimo da se za sudjelovanje na susretu prijavite najkasnije do 10. rujna 2019. godine.

3. Smještaj. Ukoliko trebate smještaj u Bjelovaru, molimo da nam se javite što prije. Sudionike naših skupova smještamo kod privatnih iznajmljivača soba po cijeni od oko 150,00 kuna po noćenju, ali postoje i komfornije kategorije smještaja.

4. Informacije o susretu možete redovito pratiti na našim internetskim stranicama.

5. Kontakti. Za sve dodatne informacije i prijave kontaktirajte nas na: esperanto.bjelovar@gmail.com

Bonvenon - Dobro nam došli!Sedmo recitatorsko natjecanje


Društvo esperantista Bjelovara i Udruga predavača esperanta iz Zagreba pozivaju Vas na 7. RECITATORSKO NATJECANJE, koje će se održati 21. rujna 2019. godine u Bjelovaru. Natjecanje je dio programa susreta „Esperantisti Bjelovara svome gradu”, koji se održava u čast Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Sudjelovati mogu mladi esperantisti, učenici osnovnih, srednjih škola i studenti iz Hrvatske i drugih zemalja te odrasli esperantisti.

Tema: recitiranje izvorne esperantske poezije i poezije prevedene na esperanto.

Nagrade:

1. Pehar najboljem recitatoru u svim kategorijama
2. Medalje najboljim recitatorima u pojedinačnim kategorijama
3. Knjige najboljim recitatorima
4. Diplome za sve sudionike

Recitacije će ocjenjivati žiri sastavljen od tri člana, koje će imenovati organizatori.

Molimo sve recitatore da se prijave najkasnije do 20. kolovoza 2019. godine na adresu:
Društvo esperantista Bjelovara, Vlatka Mačeka 14, 43000 Bjelovar
esperanto.bjelovar@gmail.com