VAŽNA OBAVIJEST:

VEČER UPOZNAVANJA održat će se dan prije službenog otvorenja, u subotu 5. kolovoza 2017. godine u 18,00 sati u Hotelu Central. Cijena (s uključenom svečanom večerom): 100,00 kuna (=13,50 eura).

O FESTIVALU INTER-FEST

INTER-FEST (= Internacia Festivalo / Međunarodni festival) je novovrsni esperantski kulturni festival, koji želi postati priznata europska esperantska priredba širokog spektra programa, koji neesperantskoj publici prezentiraju praktičnu mogućnost uporabe esperanta i time potiču njegovo učenje i podučavanje.

INTER-FEST nastoji intenzivirati esperantsko kulturno stvaralaštvo i podići ugled esperanta na kulturnom polju. Programi INTER-FEST-a će uključivati razne grane književnosti, kazališta, glazbe, filma, sporta, obrazovanja, učenja jezika, međunarodne razmjene, turizma i ostalih aktivnosti, koje će se ostvarivati putem predavanja, kružoka, seminara, koncerata, predstava, natječaja, sportskih događanja, kolokvija, izložbi itd.

SAZNAJ VIŠE

Detaljnije informacije o INTER-FEST-u možete pročitati i u našem Drugom biltenu, koji možete otvoriti ovdje.

DUA BULTENO

Mogućnosti smještaja

 

Sudionici INTER-FEST-a bit će smješteni u novom Domu učenika srednjih škola, Hotelu Central ili privatnim apartmanima. Narudžba smještaja vrši se nardužbenicom ili elektroničkom poštom na adresu:
esperanto.bjelovar@gmail.com

Dom učenika

Cijena punog pansiona (sa uključena tri obroka dnevno) u Domu učenika iznosi 250,00 kuna (33,50 eura) po danu i osobi, odnosno 1.750,00 kuna (235,00 eura) za cijeli festivalski tjedan. Svaka soba sastoji se od dvije spavaonice sa po dva kreveta te vlastitim tušem i WC-om.

Saznaj više
Hotel Central

Cijena smještaja u Hotelu Central stoji od 370,00 do 535,00 kuna. Ova kategorija smještaja ne uključuje prehranu.Saznaj više
Privatni smještaj

Cijena smještaja u privatnim apartmanima stoji oko 150,00 kuna (20,00 eura) po danu i osobi. Ova kategorija smještaja ne uključuje prehranu.


Saznaj više

ORGANIZATORI

POKROVITELJI

Poštovani gosti Bjelovarsko-bilogorske županije

Bjelovarsko-bilogorska županija je jedna od povijesnih županija, koje su naslijedile identitet hrvatskoga naroda u središnjem dijelu kontinentalne Hrvatske. Na ovom području kulturni spomenici svjedoče o životu još u paleolitiku. U nemirnom srednjem vijeku stanovništvo ga je branilo od Turaka i svjedočilo stvaranju civilne Hrvatske. Svejedno govorimo li o Bilogori, Moslavini ili Papuku, koji su sastavni dijelovi Županije, poljoprivredna proizvodnja je svugdje bila osnovicom privrede. Naša Županija zauzima treće mjesto u Republici Hrvatskoj po vrijednosti svoje proizvodnje. Kao rezultat uvriježene poljoprivredne tradicije, sajmovi se na ovom području održavaju stoljećima. Povijesnu tradiciju sajmovanja pretvorili smo u danas jedinstveni i specijalizirani poljoprivredni sajam. Povećava se broj privrednih skupova, kojima nastavljamo tu tradiciju, a nematerijalnu baštinu širimo nizom kulturnih manifestacija.
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji živi gotovo 120.000 stanovnika (prema popisu iz 2001.). Prosječno na jednom kvadratnom kilometru živi samo 45 ljudi. Zbog toga prostaje dovoljno prostora za sve, koji nas prepoznaju kao "svoju šansu".
Želimo dobrodošlicu i esperantskom kulturnom festivalu te vam otvaramo vrata Bjelovarsko-bilogorske županije. Pokazat ćemo vam naše najvrijednije znamenitosti kojima se ponosimo i koje nas čine jedinstvenima. Sve ovo ćemo rado podijeliti s vama i sa svima drugima, koji nađu interes da nas posjete.
Dobro došli u Bjelovarsko-bilogorsku županiju!

Placeholder image

Župan Damir Bajs
diplomirani pravnik
Placeholder image

Gradonačelnik Bjelovara
Antun Korušec
diplomirani politolog
Poštovani i dragi esperantisti

Bjelovar je glavni grad i sjedište Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-križevačke biskupije. Osnovan odlukom carice Marije Terezije, Bjelovar je uvijek pripadao Srednjoj Europi zbog svoje kulture, vjere, tradicije i načina života. Danas u gradu živi nešto više od 40.000 stanovnika. Bjelovar je prvi hrvatski grad koji je dobio BFC atest kao sredina naklonjena poduzetnicima, a magazin "Forbes" proglasio ga je jednim od deset najpogodnijih gradova za život i rad u Hrvatskoj. Bjelovar uspješno razvija svoju viziju, u kojoj želi biti mjestom uspješne proizvodnje, novih tehnologija i cjeloživotnog učenja, a istovremeno mjesto turizma, zdravstva, kulture i sporta.
Podsjećam vas da je 2011 u Bjelovaru održan vrlo uspio 9. kongres hrvatskih esperantista. Te godine smo obilježili stotu godišnjicu prijevoda "Zlatarovo zlato", romana Augusta Šenoe, koji je na esperanto preveo Bjelovarčanin Fran Kolar Krom. Godine 2017. Bjelovar će obilježiti 108. obljetnicu Esperantskoga društva, osnovanoga 1909. godine. Stoga sam osobito radostan, što ste upravo Bjelovar odabrali za kulturni festival INTER-FEST.
U Bjelovaru žive dobri, radišni i plemeniti ljudi. Mi želimo i znamo biti dobri domaćini. Ugodno se družeći u našem gradu, zasigurno ćete naći mnogo zanimljivosti i znamenitosti.
Srdačno vas pozivam u naš čist, uredan i zeleni grad.
Hvala vam i dobro došli u Bjelovar!MJESNI FESTIVALSKI ODBOR

 

Placeholder image

Franjo Forjan, predsjednik
Marija Jerković, dopredsjednik
Josip Pleadin, tajnik
Zdenka Polašek, blagajnik

Grozdana Grubišić-Popović, član
Nenad Margetić, član
Željko Saks, član
Damir Matašin, član
Mirjana Saks, član

Berislav Rubčić, član
Jasna Piščević, član
Ljerka Stilinović, član
Slavica Lovrin, član
Roberto Maglica, član